Aktuality
Najhorúcejšie a najaktuálnejšie udalosti v Reštaurácii Pekidors!
Šťavnatá hrnčeková bublanina
s čerstvými marhuľami
Marhuľe sa v týchto dňoch kotúľajú snáď v každej kuchyni. U väčšiny už v kompótových fľašiach, vo sviežom džeme alebo v tekutej forme čakajúc na oslavu skvelej príležitosti. :) Určite ste si zopár kúskov odložili aj bokom. Poďme ich teda čo najskôr zúžitkovať.
Budeme potrebovať čisté ruky, 30 minút, vyšší plech o veľkosti 25x35cm, predhriatú rúru na 180 stupňov, 250 ml hrnček, väčšiu misku a metličku na miešanie. Ste ready? :) Ideme na to!
2 hrnčeky polohrubej múky (pre zdravšiu verziu môžete použiť špaldovú)
1 hrnček kefírového mlieka (môžete použiť aj kravské 3,5% alebo 16% kyslú smotanu)
1/2 hrnček oleja
1/2 hrnčeka práškového cukru
1 ks kypriaci prášok
2 vajcia (ideálne veľkosť M)
1PL marhuľového džemu
štipka soli
Na plech uložíme papier na pečenie, boky vymastíme maslom, vďaka tomu docielime chrumkavé kraje. Do misky dáme všetky uvedené suroviny a dôkladne premiešame, aby bolo cesto homogénne a bez hrudiek. Cesto vylejeme na plech a naukladáme naň umyté, vykôstkované marhuľe. Pečieme v rúre pri 180 stupňoch cca 25 minút. Každá rúra pečie inak, po 20 minutách skontrolujte drevenými špáratkom. Ak je špáratko suché, bublanina je hotová. Odporúčame ju podávať poprašenú s práškovým cukrom a kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Dobrú chuť praje tím Pekidors! :)